Støtt Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps i påska

For mange hytteeiere på Gautestad har det vært tradisjon å stoppe på Røde Kors Hjelpekorps innsamling på Moisund på vei til påskefjellet. I år har Statens vegvesen ikke gitt dem tillatelse til å stå langs innfartsårene til Setesdal, og nå må hjelpekorpsene finne andre inntektskilder for å opprettholde den frivillige beredskapen til fjells.

Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps lager sin egen forenklede innsamling i Evje sentrum fra fredag til onsdag i påskeuka, på tidspunkt det er mye folk i sentrum. Her vil de dele ut Setesdølen og ta i mot støtte til driften av den frivillige redningstjenesten.


Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps vil tradisjonen tro være til stede på Høgås også denne påsken. De har gjennom hele vinteren hatt en beredskapstilhenger stasjonert på Høgås Skistadion med personell til stede på dager med stor utfart, samtidig som de har hatt folk hjemme i beredskap, klare til å rykke ut på kort varsel. I påsken vil snøføret avgjøre hvor mye hjelpemannskapene kan være ute i selve løypenettet, men de vil enten være til stede på Høgås eller ha hjemmevakter, slik at sikkerheten blir ivaretatt. Om føret tillater det, vil de patruljere i løypenettet.

Bare i fjor påske hadde Røde Kors 5 oppdrag i løypene på Høgås og Gautestad, i tillegg til pasienttransport på oppdrag fra AMK/Ambulansetjenesten.

Vi i Vestre Gautestad Vel er svært takknemlige for den frivillige innsatsen som legges ned i løypenettverket rundt hytteområdet vårt – og oppfordrer alle til å støtte Røde Kors. Enten ved å besøke dem i Evje sentrum i påska – eller ved gi en gave via Vipps til 129064 – merket hjelpekorps.

God påske!

 

Av: Randi Røinaas Lomeland, styremedlem i Vestre Gautestad Vel